Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix har svært ved at få globale rettigheder til film og serier

Netflix har svært ved at få globale rettigheder til film og serier

10/12/2015 | Flixfilm

netflix logo4Den amerikanske streamingtjeneste Netflix vil gerne have at der er det samme udvalg af film og serier uanset hvilket land man befinder sig i. Der skal dermed ikke længere være forskel på udvalget i Danmark og USA, hvor de som bekendt har adgang til mange flere film og serier.

Tidligere på året udtalte Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix, derfor at streamingtjenesten fremover udelukkende ville indgå globale rettighedsaftaler med filmstudierne og hvis producenterne ikke var med på den aftale, ville Netflix ikke være interesseret i rettighederne.

Det lader dog til, at filmstudierne ikke har været så nemme at overtale for ved en investorkonference forleden, indrømmede Sarandos, at det har været sværere end forventet. Det skriver The Variety.

“Filmbranchen har alle år været vant til at sælge rettigheder regionalt, men nu er vi en global indkøber, der gerne vil købe rettighederne til hele verden og derfor er der stor modstand blandt de regionale afdelinger, da de er bange for at miste deres job,” fortæller Ted Sarandos.

LÆS OGSÅ:   Se trailer til sidste sæson af 'The Umbrella Academy'

Modstanden får dog ikke Netflix til at skifte kurs og vil fortsat udelukkende gå efter globale rettigheder, således streamingtjenesten i fremtiden kan tilbyde de samme film og serier i alle lande.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ted Sarandos udtaler samtidig, at streamingtjenesten ikke er interesseret i at få rettigheder til nye film og serier, som de først kan få lov til at vise til deres medlemmere 10 måneder efter udgivelsesdatoen. Netflix vil hellere bruge pengene på at lave deres eget indhold som dermed kan få premiere med det samme.

Netflix har til hensigt at være online i omkring 200 lande ved udgangen af 2016, hvilket vil gøre streamingtjenesten tilgængelig næsten overalt i verden.
Skriv kommentar