Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix hylder Kvindernes Internationale Kampdag med 5 titler

Netflix hylder Kvindernes Internationale Kampdag med 5 titler

07/03/2018 | Flixfilm

Den 8. marts er Kvindernes Internationale Kampdag, og over hele verden fejres præstationer og milepæle, som er skabt og opnået af kvinder.

Netflix har valgt at markere dagen ved at samle 5 fede titler, der har det tilfælles, at de har kvinder i instruktørstolen. Pssst… med på listen er blandt andet den første kvinde nogensinde, der har vundet en Oscar for ’Bedste instruktør’ – og en dansk kvindelig instruktør, der har været nomineret til flere Oscar-statuetter.

God fornøjelse!

An Education

’An Education’ foregår i 60’ernes London, hvor den engelske teenagepige Jenny lever et stille og beskyttet liv i en lille forstad. En dag møder hun den ældre og charmerende David, og da de to udvikler et venskab og forelsker sig, bliver Jenny pludselig en del af Davids spændende – men meget risikable – liv. An Education er instrueret af danske Lone Scherfig og blev i 2010 nomineret til 3 Oscar-statuetter, herunder for ’Bedste film’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se An Education på Netflix.

Den 13. Forfatningsændring

I denne tankevækkende dokumentar analyserer akademikere, aktivister og politikere kriminaliseringen af afroamerikanere og USA’s fængselsboom. Dokumentaren tager udgangspunkt i flere forskellige sager, hvor sorte mænd er blevet uskyldigt dømt. Den 13. Forfatningsændring blev Oscar-nomineret og vandt for ’Bedste dokumentarfilm’ ved Emmy-, BAFTA-, og NAACP Image- uddelingerne.

Se Den 13. Forfatningsændring på Netflix.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jessica Jones

Marvel-serien ’Jessica Jones’ handler om den tidligere super-antihelt, Jessica, som kæmper med sine indre dæmoner. I sæson 2 er hun tilbage som benhård privatdetektiv i New York, og udfordret af en mørk fortid, spørgsmål og løgne vil Jessica gøre alt for at finde frem til sandheden. I første sæson af Jessica Jones var en tredjedel af seriens instruktører kvinder, mens der for anden sæson udelukkende sidder kvinder i instruktørstolen.

LÆS OGSÅ:   Netflix løfter sløret for 'Bridgerton' sæson 3

Se Jessica Jones på Netflix. Sæson 2 er tilgængelig fra den 8. marts 2018.

The Hurt Locker

Kathryn Bigelow har instrueret dette medrivende krigsdrama, som følger en amerikansk bomberydningsenhed, der udsendes til Irak. Filmen er baseret på virkelig hændelser, og de specialuddannede soldater kommer på en livsfarlig mission i forsøget på at uskadeliggøre fjendens mange bomber. The Hurt Locker har vundet seks Oscar-statuetter, og Kathryn Bigelow vandt, som den første kvinde nogensinde, en Oscar i kategorien ’Bedste instruktør’.

Se The Hurt Locker på Netflix.

Wonder Woman

Før hun blev ’Wonder Woman’, var Diana krigerprinsesse af Amazonerne – opvokset i det isolerede ø-paradis Themyscira. Da en amerikansk pilot styrter ned nær øen, finder Diana ud af, at krigen raser uden for den beskyttede ø, og hun beslutter sig for at forlade sit hjem. I kampen for at stoppe krigen opdager hun mere og mere om sin oprindelse og sine sande kræfter. Wonder Woman er instrueret af Patty Jenkins og satte historisk rekord med den mest succesfulde åbningsweekend i Nordamerika for en kvindelig instruktør. Med på rollelisten er bl.a. danske Connie Nielsen, som spiller superheltindens mor.

Se Wonder Woman på Netflix fra den 25. marts 2018.

Find flere anbefalinger og inspiration til film og serier på Flixfilm.dk.
Skriv kommentar