Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix i nyt angreb på filmbranchen

Netflix i nyt angreb på filmbranchen

26/10/2014 | Flixfilm

st vincent premiere netflixNetflix fortsætter deres opgør mod den etablerede filmbranche og traditionen om at biografer har ret til at vise premierefilm først. Det sker i en ny aftale hvor streamingtjenesten i Frankrig har eksklusiv premiere på filmen St. Vincent med bl.a. Bill Murray og Naomi Watts, samtidig med at filmen har premiere i biografer i USA.

St. Vincent havde officielt biografpremiere d. 24. oktober i USA, men Netflix kunne dermed vise filmen samtidig på deres franske streamingtjeneste. Det var tilmed før de franske biografer havde mulighed for at vise filmen.

Filmen St. Vincent handler om en ung dreng der er blevet offer for sine forældres skilsmisse og derfor får skabt et atypisk venskab med den sjofle og hedonistiske nabo og krigsveteran, Vincent (Bill Murray). Filmen har modtaget fine anmeldelser og priser. Der er på nuværende tidspunkt ikke annonceret en premieredato for St. Vincent i Danmark – hverken i biograferne eller på Netflix.

LÆS OGSÅ:   '3 Body Problem' får flere afsnit og afslutning

Aftalen omkring St. Vincent er blot det seneste forsøg fra Netflix om at gøre op med de traditionelle lanceringsmetoder, da streamingtjenesten tidligere har offentliggjort deres planer om at vise efterfølgeren til biografsuccesen Crouching Tiger, Hidden Dragon (Tiger På Spring, Drage I Skjul), samt lave fire nye film med Adam Sandler, som udelukkende vil kunne ses på Netflix.

Flere biografer har udtalt sig kritisk om Netflix planer, som de mener underminere hele markedet og vil komme til at gå udover biografernes indtjening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netflix har åbenlyst ikke ville imødekomme anklagerne og har tilmed annonceret, at de allerede har flere storfilm i støbeskeen, som udelukkede vil få premiere på streamingtjenesten.
Skriv kommentar