Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix: Kunder kan stadig se HD og Ultra HD

Netflix: Kunder kan stadig se HD og Ultra HD

23/03/2020 | Flixfilm

Netflix Kunder kan stadig se HD og Ultra HDForleden kom det frem, at EU har beordret Netflix og andre streamingtjenester til at skrue ned for bitraten og dermed billedkvaliteten for at frigøre plads på internettet, som er under pres grundet coronavirusen.

Netflix bekræftede senere, at de havde valgt at efterkomme kravet og sænket streamingkvaliteten.

Hvad det præcist betød for Netflix-medlemmerne var uvist, men nu har Netflix i en blogpost beskrevet deres konkrete tiltag.

Netflix har skåret 25% af deres trafik væk ved at sænke opløsningen, således medlemmerne kan fortsat se HD og Ultra HD, hvis de har købt det dyreste Netflix-abonnement.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver således slået fast, at kunderne stadig får den billedkvalitet som de har betalt for, men at de muligvis vil opleve at film og serier streamer med lavere opløsning.

LÆS OGSÅ   'That ’90s Show' får en sæson 2

Der er dermed intet at komme efter, hvis man som Netflix-medlem ikke synes man får hvad man har betalt for.

Streamingkvaliteten blev i første omgang sænket i Italien og Spanien, som har været hårdt ramt af corona. Herefter er de nye tiltag blevet rullet ud i resten af Europa.

Om den lavere bitrate er slået igennem i Danmark er på nuværende tidspunkt uvist.

Det er ikke kun Netflix, som har skruet ned for kvaliteten. Også YouTube, Amazon Prime Video, Disney+ og Apple TV+ har bekræftet at de har sænket bitraten efter krav fra EU.3 kommentarer til Netflix: Kunder kan stadig se HD og Ultra HD

 1. Jacob - kl. 12:07, 23-03-2020:

  Det er ikke et krav fra EU, det må væres jeres egen fortolkning. Hvilket jo egentlig ikke hører hjemme i en nyhed.

  Derimod er der tale om en forespørgsel og et SAMARBEJDE mellem eu og Netflix. De andre- Youtube-Apple-Amazon samt Disney har gjort det uopfordret.

 2. Thomas - kl. 18:17, 24-03-2020:

  Netflix har skåret 25% af deres trafik væk ved at sænke opløsningen, således medlemmerne kan fortsat se HD og Ultra HD, hvis de har købt det dyreste Netflix-abonnement.

  A-hva’? Hvis de sænker opløsningen fra fx HD til noget lavere, så er det jo netop ikke HD længere…

  Det lyder lidt som om, skribenten her blander rundt på opløsning og pakning, hvilket naturligvis begge dele påvirker kvaliteten.

 3. Morten - kl. 19:24, 24-03-2020:

  Så er Netflix opsagt

Skriv kommentar