Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix laver film om Panama-skandalen

Netflix laver film om Panama-skandalen

19/08/2016 | Flixfilm

panama papir netflix filmDen amerikanske streamingtjeneste Netflix har købt rettighederne til bogen; ‘The Panama Papers: Breaking the Story of How the World’s Rich and Powerful Hide Their Money’, som afslørede, at en række erhvervsfolk, toppolitikere og sportsstjerner havde oprettet selskaber i Panama for at undgå at betale skal i deres hjemland. Netflix ønsker at omdanne bogen til en spillefilm. Det skriver Netflix i en pressemeddelelse.

Det er de to tyske journalister Frederik Obermeier og Bastian Obermeyer, der til daglig arbejder for avisen Süddeutsche Zeitung, som stod bag afsløringen og bogen, der tidligere på året udstillede verdensledere, banker og kendissers brug af offshore-selskaber i Panama i ly af skattemyndighederne. Journalisterne havde direkte kontakt med kilden, som lækkede de 11,5 millioner dokumenter fra det Panama-baserede advokatfirma Mossack Fonseca. Afsløringerne fik blandt Islands statsminister Sigmundur Gunnlaugsson til at trække sig for posten.

Donald Trump, Jackie Chan, Emma Watson, Tiger Woods, Lionel Messi og den tidligere danske fodboldspiller Brian Steen Nielsen er ligeledes nævnt i de mange dokumenter.

LÆS OGSÅ:   'A Family Affair' - Se trailer til rom-com med Nicole Kidman og Zac Efron

Der er ingen oplysinger om selve filmen, men Netflix har sat de to journalister i stævne med producerne Wells og Claire Rudnick Polstein, samt Zach Studin fra John Wells Productions (Burnt, August Osage County, Love and Mercy) for at omskrive bogen til det store lærred.

Hvornår Netflix-medlemmerne kan opleve historien udfolde sig er stadig usikkert, men Ted Sarandos, indholdschef hos Netflix, udtaler til The Guardian; “Det her er måske den vigtigste politiske historie i lang tid, så jeg forestiller mig, at det vil kaste mange forskellige historier og vinkler af sig. Vi forventer, at vores version vil være den bedste.”

Artiklen fortsætter under annoncen
Skriv kommentar