Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix mister rettigheder til originale serier

Netflix mister rettigheder til originale serier

30/10/2016 | Flixfilm

lilyhammer-vaek-forsvundet-fjernet-netflixNetflix markedsfører “Netflix Originals” som værende eksklusive film og serier, som forventelig vil være tilgængelige på streamingtjenesten for evig tid. Dette viser sig dog ikke at være tilfældet.

Første serie, som streamingtjenesten Netflix tidligere har markedsført som værende en ‘original serie fra Netflix” er nemlig allerede blevet fjernet fra udvalget.

Det drejer sig om første sæson af serien Lilyhammer, som Netflix producerede i samarbejde med den norske tv-station NRK og tidligere er blevet udråbt og markedsført, som værende den første originale serie fra Netflix nogensinde.

Lilyhammer sæson 1 er således ikke længere tilgængelig på Netflix Danmark og serien bliver ikke længere markedsført som værende en Netflix-serie. Sæson 2 og 3 kan dog stadig findes på streamingtjenesten.

Der kan være flere årsager til at afsnit er blevet fjernet og serien ikke længere er ‘original’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælles for de første serier som Netflix producerede, herunder Lilyhammer, House of Cards, Orange is the New Black, Hemlock Grove m.fl. er, at disse ikke er 100% egen-produceret. Netflix har således fået et andet produktionsselskab til at lave serierne hvorefter Netflix har købt rettighederne.

LÆS OGSÅ:   Nyheder på Netflix i december 2023

Med Lilyhammer har Netflix angiveligt ikke haft lyst til at forlænge eller kunnet få lov til forlænge rettighederne.

Det er ikke til at forudse om flere ‘originale serier fra Netflix’ vil forsvinde fra udvalget i fremtiden, men en serie som ‘Orange is the New Black,’ er begyndt at dukke op på konkurrende streamingtjenester og er således ikke længere en 100% Netflix eksklusiv serie. Serien kan bl.a. streames og købes på Vimeo og her nævnes Netflix ikke med ét ord.

Netflix er dog begyndt at lave deres helt egne serier, herunder Stranger Things, som streamingtjenesten ejer alle rettigheder til og derfor uomtvistelig vil være på Netflix til evig tid.
5 kommentarer til Netflix mister rettigheder til originale serier

 1. K - kl. 23:13, 30-10-2016:

  Hvis de så bare ville gøre – Udløbelses datoen – Synlig så ville man kunne rette sig efter hvad der først “udløber”. Det er virkelig en ting som jeg savner netflix har.

  Viaplay havde det før hen, men er begyndt og skjule det efterhånden :/

  Det lidt noget øv når man er begyndt på en sæson/serie som udløber indenfor kort tid.

  Tror bare de har valgt og fjerne det for os pga. folk ikke er glade for at bibliotekket udskiftes løbenede. Det har jeg som sådan intet imod så længe man bare kunne se hvad der udløb først 😛

  Hvis nogen herinde ved hvor man kan se hvornår serien forsvinder, må i meget gerne fortælle det – Det ville være fantastisk og få lidt styr på det 🙂

 2. Jakob - kl. 07:57, 31-10-2016:

  God idé. Måske lige som de gode “nyheder i ### måned”, så supplere med “udløber i ### måned” 🙂

 3. René - kl. 13:31, 31-10-2016:

  Øv det var en af de serie jeg glæde mig til at se. 4. Peter - kl. 11:47, 05-11-2016:

  Viaplay har stadig dato på deres serier, hvornår de fjenes fra stremingtjeneste, nemlig de sidste 30 dage. Jeg er lidt usikker på film

 5. Flixfilm - kl. 12:40, 05-11-2016:

  Hej,

  Årsagen til at Netflix ikke viser udløbsdato (i hvert fald ikke længere) er, at der i USA var uhørt stor mediedækning, da en rettighedsaftale med et filmselskab udløb for få år siden, hvilket betød at op mod 2000 titler forsvandt på samme dag. Det gav selvsagt en masse dårlig medieomtale. Derfor valgte Netflix at fjerne udløbsdatoerne på film og serier. Det er jo ikke altid Netflix’ skyld hvis titler forsvinder fra streamingtjenesten. Det kan være rettighedshaverne ikke ønsker at genforhandle aftalen.

Skriv kommentar