Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix optrapper krigen mod biografer

Netflix optrapper krigen mod biografer

01/10/2014 | Flixfilm

netflix premiere biograf krig kamp danmarkNetflix har længe ønsket, at tiden, der går mellem en biografpremiere til en film kan blive tilgængelig på filmtjenester bliver forkortet, således Netflix og andre streamingtjenester hurtigere kan tilbyde nyere film end hvad tilfældet er i dag. Biografer har naturligvis ikke ønsket at imødekomme dette ønske, da det med egne ord vil gå udover indtjeningen.

Forleden kunne Netflix dog offentliggøre, at efterfølgeren til den Oscar-vindende film Crouching Tiger, Hidden Dragon (Tiger På Spring, Drage I Skjul) får premiere på streamingtjenesten samme dag som den også vises i udvalgte IMAX-biografer. Dermed har Netflix optrappet kampen mod biograferne og dette er selvfølgelig ikke gået ubemærket hen.

Flere IMAX-biografer, som primært befinder sig i USA, har allerede meddelt, at de ikke har tænkt sig at vise efterfølgeren Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend, da de mener, at det strider mod biografoplevelsen hvis filmen også kan ses derhjemme. Direktøren fra IMAX, Richard Gelfond som Netflix har indgået samarbejdet med, ønsker dog gerne at forkorte ventetiden med henvisning til, at ingen andre biografer har turde lave forsøget og dermed er der ingen beviser for, at biografer eller filmselskaber mister indtjening. Samtidig udtaler han, at man har valgt at gå med til aftalen, da der i august når filmen får premiere alligevel ikke er konkurrence fra andre storfilm.

LÆS OGSÅ:   Netflix køber NFL-kampe

Ted Sarandos, indholdschef hos Netflix, har flere gange været ude med riven overfor biograferne og beskyldt dem for at hæmme innovation og ødelægge deres egen branche, hvis ikke de omstiller sig til brugernes ønsker om, at få adgang til film hurtigere og på egne enheder.

Hvorledes premieren forløber kan vi kun gisne om, men sikkert er det, at Netflix allerede har flere film i støbeskeen, som også vil få premiere på streamingtjenesten og i biografer samme dag. Hertil pointerer Netflix, at der er tale om såkaldt storfilm af høj kvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kampen om biografgængerne og hvorledes film skal distribueres i fremtiden er dermed for alvor skudt i gang.
2 kommentarer til Netflix optrapper krigen mod biografer

  1. P.Larsen - kl. 09:31, 01-10-2014:

    Betyder det så, at vi fremover vil få film på netflix.dk der ikke er mindst 5+ år gamle, eller skal vi stadig trækkes med alle de gamle film, og kun USA vil få de nye, netflix burde tage sig en smugle sammen.

  2. Flixfilm - kl. 10:57, 01-10-2014:

    Hej P.Larsen,

    Det er ikke til at sige, men det kan meget vel være. Det er dog ofte ikke Netflix’ skyld, at filmene er lang tid om at komme på streamingtjenesten. F.eks. er Homeland sæson 3 lige kommet på Netflix og selvom denne sæson har været vist på TV så er den først også lige udkommet på DVD hvilket betyder at Netflix ikke haft mulighed for at få den før. Det er dermed reglerne opsat af filmbranchen, som forhindrer de nye film om at komme på Netflix.

Skriv kommentar