Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix: Sådan køber vi serier og film

Netflix: Sådan køber vi serier og film

09/11/2016 | Flixfilm

netflix logoStreamingtjenesten Netflix er verdens førende online-udbyder af film og serier og har over 86 millioner medlemmer i over 190 lande, som ser mere end 125 millioner timers serier og film hver dag, bl.a. originale serier, dokumentarer og spillefilm.

Men hvordan vælger Netflix hvilke film og serier de skal have i deres udvalg? Det giver vi et svar på her i artiklen.

Netflix har tidligere udgivet en video hvor de beskriver hvorledes de indkøber nyt indhold, men meget er sket siden, da videoen er fra 2013 hvor Netflix blot havde 36 millioner medlemmer og lige var blevet lanceret i Danmark. Vi har dog alligevel valgt at linke til videoen, som findes nederst i artiklen.

Først og fremmest forsøger Netflix at indkøbe serier og film, som er eksklusive og dermed ikke kan ses på andre streamingtjenester. Netflix vil gerne tilbyde unikt indhold og det er også derfor Netflix satser så meget på egne produktioner som Stranger Things, Narcos og Marco Polo.

I 2017 vil Netflix derfor lave over 1000 timers originalt indhold. Dette inkludere originale serier og film med bl.a. Brad Pitt, Will Smith og Adam Sandler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere købte Netflix ofte en “pakke” fra filmselskaberne indholdende en masse forskellige titler, men dette ønsker Netflix ikke længere da aftalerne ofte ikke er eksklusive samt de indeholder en masse film og serier, som medlemmerne alligevel ikke ønsker at se.

Indkøbschefen hos Netflix har tilmed udtalt, at hvis Netflix ikke kan få de eksklusive og globale rettigheder til en given film eller serie, så er streamingtjenesten ikke interesseret i rettighederne og dermed vise titlen på Netflix.

LÆS OGSÅ:   Nyheder på Netflix i juli 2024

Netflix kan endvidere ikke have alle film og serier i verden og samtidig beholde den lave månedspris, derfor vælger de titler som har en høj seerandel og sammenligner med indkøbsprisen. Hvis en film eller serier dermed ikke har mange seere, kan Netflix vælge at ikke at forny aftalen og fjerne titlen fra udvalget.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at Netflix overvåger alt hvad deres medlemmer foretager sig, hvilke film de ser, hvilke skuespillere de elsker, hvilke genre de ser oftest mv. Baseret på disse oplysinger indkøber Netflix film og serier, som de ved at deres medlemmer vil elske, men også hvilke egen film og serier de skal lave.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved at bruge oplysningerne fra deres medlemmer tør Netflix ofre mange penge på at lave en ny serie, da informationerne givetvis viser at mange mennesker vil elske den.

Den bedste måde at få sin yndlings-serie, nye afsnit eller film på streamingtjenesten er derfor blot at blive ved med at se Netflix.
4 kommentarer til Netflix: Sådan køber vi serier og film

 1. Jens p - kl. 20:02, 20-03-2018:

  Hvordan får jeg kontakt til Netflix egenproduktion vedrørende godkendelse af manuskript (film serie)?

 2. Morten Madsen - kl. 14:42, 18-04-2018:

  hej Netflix! Jeg er en uafhængig dokumentarfilms instruktør, og jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan i indkøber Dokumentar film? Jeg har pt gang i 3 forskellige (som primært er dansk talende) Hvoraf den ene er en dokumentar portræt af afdøde Jørgen Buckhøj, som spillede rollen som Mads Skjern i MATADOR. Denne er færdig og klar til salg.
  Men som sagt er der en Dansk indkøbs afdeling jeg kan komme i kontakt med?

  Venlig hilsen
  Morten Madsen
  MsM Production
  mail:morten@popshitstudio.dk
  tlf: 40419785

 3. Emilie Østergaard larsen - kl. 18:07, 09-09-2018:

  Jeg vil gerne vide hvordan jeg kan komme til addition til en af jeres serier? 4. Flemming Petersen - kl. 23:28, 27-12-2020:

  er det muligt at få kontakt med jer angående en historie som jeg gerne så blive til en serie.
  Denne historie handler om en lille pige som har nogen fantastiske evner, hun kan få sin krop til at gøre alt, der findes ikke hendes lige, men må gå grueligt meget igennem. Man følger hende gennem den svære tid op til hun bliver den mest eftertragtede kup mager i hele verden, hun har dog en opgave hun skal løse først for sin gamle læremester, nemlig at udføre det kup han aldrig selv har kunne gennemføre, hvilket kræver en masse andre kup som alle har en forbindelse til den store opgave, dog ikke uden forhindringer. Lykkedes det hende vil hun samtidig få udløst en gigantisk arv.

  Flemming Petersen

Skriv kommentar