Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix sagsøgt for manglende undertekster på musik

Netflix sagsøgt for manglende undertekster på musik

20/10/2015 | Flixfilm

netflix logoStreamingtjenesten Netflix er sammen med en række større indholdsudbydere som Disney, Universal og Warner Bros, blevet sagsøgt for at diskriminere døve og hørehæmmede på grund af manglende undertekster på musik og sange, som optræder i film og serier. Det skriver Deadline og refererer til et civilt søgsmål indgivet til højesteret i LA, USA.

“Mens dialogen i mange film og tv-serier er fuldt tekstet, så er der ingen praksis for at tekste sange og musik, hvilket er vækker vrede og frustration blandt de berørte befolkningsgrupper,” lyder det i anklagen. Blandt filmene, der nævnes som værende diskriminerende finder man X-Men, Selma, Skyfall, House Of Cards og The Godfather.

Den mangelende undertekstning i f.eks. Guardians Of The Galaxy, som ifølge søgsmålet havde et meget rost soundtrack, er et brud på de hørehæmmedes borgerlige rettigheder, og deres ret til at modtage fuld og lige adgang til de offentlige faciliteter til trods for deres handicap.

LÆS OGSÅ:   En teenager forsøger at finde meningen i bittersødt ungdomsdrama; 'En del af dig'

Sagsøgerne angiver også DVD-indpakninger som værende fejlagtige og misvisende, da der oftest står at filmene er undertekstet, men at dette ikke gælder musik eller sange. Sagsøgerne ønsker derfor erstatning for deres uspecificerede skader og påbud.

Hverken Netflix eller de øvrige filmstudier har kommenteret søgsmålet.

Artiklen fortsætter under annoncen
Skriv kommentar