Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix-serien ‘Clark’ om Stockholmsyndromet melder klar til start

Netflix-serien ‘Clark’ om Stockholmsyndromet melder klar til start

10/11/2020 | Flixfilm

stockholmsyndrom netflix serieI maj 2020 blev det offentliggjort, at Bill Skarsgård (‘It’) spiller den svenske forbryder Clark Olofsson i den nye Netflix-serie ‘Clark’, der er instrueret og skrevet af Jonas Åkerlund (‘Polar’, ‘Lords of Chaos’).

Nu kan Netflix løfte sløret for resten af de medvirkende.

Skuespillerne, der slutter sig til Bill Skarsgård, er Adam Lundgren, Sandra Ilar, Malin Levanon, Vilhelm Blomgren, Peter Viitanen, Hanna Björn, Isabelle Grill, Björn Gustafsson, Robin Nazari og Alicia Agneson. Rollelisten tæller desuden danske Freja Beha Erichsen og Amalie Bruun.

Det endvidere værd at bemærke, at musikken leveres af Mikael Åkerfeldt, som er kendt som frontmanden fra bandet ‘Opeth’ og det svenske dødsmetal band ‘Bloodbath’.

Den notoriske gangster Clark Olofsson påbegyndte sin kriminelle karriere i 1960’erne og blev en af de absolut mest kontroversielle personligheder i svensk historie. Som dømt i adskillige sager omkring narkohandel, mordforsøg, overgreb, tyveri og dusinvis af røverier har han tilbragt over halvdelen af sit liv bag tremmer – og bag sig har han efterladt et langt spor af traumer, hjertesorg, skuffelse og ødelæggelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 1970’erne gav Clark anledning til fænomenet om ”Stockholmsyndromet” i forbindelse med et fejlslået røveri i Stockholm – og han har lige siden bibeholdt positionen som den kendis-kriminelle, der narrede hele Sverige til at forelske sig i ham.

LÆS OGSÅ:   Tredje og sidste sæson af 'Vikings: Valhalla' får snart premiere

Jonas Åkerlund, instruktør og manuskriptforfatter: “Som instruktør leder jeg altid efter stærke karakterer, og Clarks liv og historie er fuld af fængslende og farverige karakterer. Det var altafgørende for mig at finde de rette skuespillere til de her roller, og jeg er superglad for, at vi er endt med sådan et stjerne-cast – helt ned til de mindste roller.

Den verden, der omgiver Clark – de mennesker, der blev påvirket af ham, der formede ham, der satte ham bag tremmer … hver og én af dem har deres egen stærke personlighed og unikke oplevelse. Jeg er så glad for, at vi har bragt de her karakterer til live med så fantastiske skuespillere.”

Castet inkluderer også Linus Wahlgren, Alexander Karim, Christoffer Nordenrot, Daniel Hallberg, Rachel Mohlin, Henrik Lundström, Arja Saijonmaa, Hans Erik Dyvik Husby, Agnes Lindström, Babben Larsson, Peter Järn, Henrik Hjelt, Peter Apelgren, Staffan Kihlbom Thor, Rikard Ulvshammar, Wilson Gonzalez og Kolbjörn Skarsgård, der spiller Clark Olofsson som 6-årig.

Serien er baseret på Clark Olofssons selvbiografi ”Vafan var det som hände” og vil lanceres eksklusivt på Netflix.
Skriv kommentar