Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix skal betale moms i Danmark

Netflix skal betale moms i Danmark

03/04/2014 | Flixfilm

netflix dyrere 2015 stiger prisAbonnementsprisen til streamingtjenesten Netflix kan meget vel stige til næste år, da et bredt flertal Folketinget vil ændre momsreglerne således, at Netflix skal til at betale den danske moms på 25%. Det kan meget vel betyde at Netflix fra årskiftet kommer til at koste 99 kr om måneden, medmindre Netflix vil være tilfreds med en lavere indtjening i Danmark. Det skriver Børsen.

De nuværende momsregler er således at en virksomhed skal betale moms i det land som den er oprettet i og har adresse. Netflix Danmark befinder sig i Luxembourg og betaler derfor 3% i moms, da dette er satsen i Luxembourg. Folketinget vil ændre reglerne så en virksomhed fremover ikke skal betale moms i det land hvor den har hovedkvarter, men det land hvor den sælger produkter. Da Netflix streamer film og serier til danskerne fra Luxembourg, vil dette betyde, at Netflix skal begynde at betale moms i Danmark.

Det er dog ikke kun Netflix Danmark, som vil blive ramt af de nye momsregler. Virksomheder som Apple iTunes, HBO Nordic, Skype, Saxo og Amazon er alle oprettet i Luxembourg og derfor må man forvente, at priserne hos de virksomheder ligeledes vil stige fra 2015. Grunden til at virksomheder placerer sit hovedkvarter i Luxembourg er, at landet har den laveste momssats i Europa.

LÆS OGSÅ:   Nyheder på Netflix (Uge 24 – 2024)

Lovændringen er blevet førstebehandlet i Folketinget og et bredt flertal bakkede den op. Kun Liberal Alliance modsagde sig de nye regler, da de mener, at de nuværende regler er med til at skabe mere konkurrence i Danmark og dermed lavere skatter og afgifter.

Hvis lovændringen bliver endeligt vedtaget forventes den, at indbringe den danske statskasse omkring 75 mio. kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen
Skriv kommentar