Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix skodder smøgerne

Netflix skodder smøgerne

08/07/2019 | Flixfilm

narcos rygningDen amerikanske streamingtjeneste Netflix har netop indført et rygeforbud i alle deres kommende film og serier.

Dermed er det slut for skuespillerne at pulse løs på cigaretter mens kameraet ruller.

Det skriver The Variety.

Fremover er det forbudt at ryge i alle Netflix’ egen-produktioner til børn og familier, og film og serier, som er aldersmærket +14 år, skal droppe cigaretter, medmindre det er bidende nødvendigt af historiske eller faktuelle årsager, samt hvis det er essentielt for den kreative vision, instruktøren måtte have, eller et definerende træk for en given karakter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Netflix støtter den kreative frihed, men vi anerkender også, at rygning er skadeligt, og når det bliver portrætteret positivt på skærmen, så kan det påvirke unge negativt,” siger en talsmand for streamingtjenesten til Variety.

Peter Aalbæk Jensen, filmproducent og medstifter af produktionsselskabet Zentropa, mener at det er et hyklerisk intiativ fra Netflix.

LÆS OGSÅ   Se trailer til 'Murder Mystery 2'

“Det er mærkværdigt, at man prøver at sige, at ryger folk på film, så animerer det folk til at blive rygere. Men banker man løs på hinanden med et jernrør i en film, så animerer det ikke nogen til at begå vold,” lyder det fra Aalbæk til Ritzau.

Han forventer dermed ikke at et lignende forbud vil blive vedtaget i den danske filmbranche.

Netflix-forbuddet er kommet som reaktion på en rapport, der viser, at antallet af scener med tobak i streamingtjenestens tv-serier og film er næsten firedoblet i det seneste år.Skriv kommentar