Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix skruer op for HDR

Netflix skruer op for HDR

08/12/2016 | Flixfilm

Når den nye superhelte-serie Iron Fist løber over skærmen på Netflix den 17. marts 2017, vil serien kunne opleves i ægte High Dynamic Range (HDR). Serien vil være blandt de første som optages med HDR i tankerne.

Det skriver CNN.

Man kan allerede se film og serier i den superhøje kvalitet 4K Ultra HD, men hvor 4K “blot” byder på flere pixels, så giver HDR bedre pixels med mere dybe. TV som kan vise HDR viser også flere detaljer i mørke og har et kæmpe farvespektrum, som kommer tæt på den virkelige verden.

Mens Iron Fist er den første Marvel-serie, der bliver optaget i ægte HDR, så har Netflix også konverteret begge sæsoner af Daredevil med den nye teknologi, samt Marco Polo og Chef’s Table France. Netflix har hyret firmaet Deluxe til konverteringsopgaven, som allerede har efterarbejdet tæt på 100 titler til HDR.

Artiklen fortsætter under annoncen

I videoen nedenfor kan du se mere om HDR og hvorledes teknologien fungerer.

Netflix meddelte tidligere på året, at de forventer at have over 150 timers film og serier i HDR inden årsskiftet fordelt over titler som The Ridiculous Six, Knights of Sidonia, Bloodline m.fl. Mens disse titler konverteres løbende, så vil Iron Fist altså være den første serie, som direkte optages med HDR i tankerne.

LÆS OGSÅ   12 nye julefilm på Netflix

Det kræver ikke specielle kameraer at fange scener i HDR, da det meste af magien sker efterfølgende i redigeringsrummet, men det er alligevel nødvendigt at tænke over scenerne. Manuel Billeter fra holdet bag Iron Fist udtalern at det ofte er nødvendigt at nedtone objekter, da de ellers vil være alt for skarpe og tilføjer at en bil med lys i forlygterne for eksempel vil lyse hele stuen op derhjemme med HDR.”

Kun få Netflix-medlemmer har på nuværende tidspunkt et HDR-kompatibelt TV, men teknologien forventes at ramme den brede befolkning inden for få år.

For at se HDR på Netflix kræver det at man har det “store” abonnement, som giver adgang til 4K Ultra HD og streaming på 4 skærme. Dette abonnement koster på nuværende tidspunkt 119 kr om måneden. Foruden Netflix-abonnementet kræver det også man har et TV, som har HDR teknologien.Skriv kommentar