Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix sletter selvmordsscene fra ’13 Reasons Why’

Netflix sletter selvmordsscene fra ’13 Reasons Why’

16/07/2019 | Flixfilm

13 reasons why censur netflix danmark sæson 3To år efter premieren på første sæson af hitserien ’13 Reasons Why’ har streamingtjenesten Netflix redigeret i et omdiskuteret afsnit.

Første sæson af serien, som på dansk hedder ‘Døde piger lyver ikke’ og er baseret på bogen af samme navn af Jay Asher, fortæller historien om den 16 årige Hannah Baker, der begår selvmord og det liv som hendes omgangskreds oplever efter hendes død.

I dagene efter hendes selvmord, modtager 13 af hendes venner et videobånd hvor Hannah fortæller hvordan vennerne hver især var årsagen til hendes død og giver dermed 13 grund til at hun tog sit eget liv.

Det er netop afsnittet hvor Hannah begår selvmord i et badekar, som har været udsat for massiv kritik. Selvmordet er nemligt meget udpenslet.

Derfor har Netflix nu taget konsekvensen og redigeret i det omtalte afsnit.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker i anledningen af at der senere i 2019 er premiere på en ny sæson.

LÆS OGSÅ:   '3 Body Problem' slutter efter sæson 3

– Mens vi er i gang med at forberede lanceringen af ’13 Reasons Why’ sæson 3, har vi været meget opmærksomme på debatten, der har været omkring serien. Derfor har vi i samråd med lægefaglige eksperter valgt at redigere i scenen i første sæson, hvor Hannah begår selvmord, udtaler Netflix i en pressemeddelelse ifølge Variety.

Mens Netflix roses for at have fjernet selvmordet, udtaler andre kritik over den umiddelbare censur, som streamingtjenesten har følt sig tvunget til at indføre.

Afsnittet allerede blevet ændret, så det der på nuværende tidspunkt er tilgængeligt på den danske Netflix er det redigerede afsnit.

Den præcise premieredato på tredje sæson er endnu ikke offentliggjort, men de nye afsnit bliver lanceret i 2019.

Se ‘13 Reasons Why‘ på Netflix Danmark.
Skriv kommentar