Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix slutter fred med den danske filmbranche

Netflix slutter fred med den danske filmbranche

22/06/2023 | Flixfilm
Se den danske film ‘A Beautiful Life’ på Netflix.

Streamingtjenesten Netflix har indgået en spillefilmsaftale med Create Denmark, som repræsenterer syv fagforbund inden for film- og tv-produktion i Danmark.

Aftalen pålægger Netflix at betale både indledende og løbende vederlag til de ansatte foran og bag kameraet i danske Netflix-produktioner.

Det skriver Create Denmark i en pressemeddelelse.

Aftalen mellem Netflix og Create Denmark følger en lignende aftale fra sidste år, hvor streamingtjenesten igen ville lave serier i Danmark.

”Vi er glade for at kunne præsentere en ny rettighedsaftale med Netflix, som sikrer vederlag i forbindelse med spillefilm – efter samme princip som med serier. Det afspejler, at Netflix fortsat er interesseret i originalt dansk indhold,” udtaler Kasper Halkier, adm. direktør for Create Denmark i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nærmere vilkår i aftalen er ikke blevet offentliggjort.

Den danske filmbranche kan dog ånde lettet op da den sidsen sidste år har været igennem et regulært stormvejr efter at Netflix udtalte, at de var færdige med at lave film og serier i Danmark.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Love at First Sight'

Årsagen var at der var blevet indgået en aftale over hovedet på Netflix og de andre streamingtjenester, som de ikke ville acceptere. Derfor valgte mange aktører at lukke deres aktiviteter ned i Danmark.

Netflix har haft stor succes med deres danske film og serier over hele verden – senest med ‘A Beautiful Life’ med sangeren Christopher, som toppede hitlisterne over hele verden og lå på top 10 over de mest sete Netflix-film i mere end 60 lande kort efter premieren.
Skriv kommentar