Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix stopper med at lave film og serier i Danmark

Netflix stopper med at lave film og serier i Danmark

03/06/2022 | Flixfilm

netflix dropper danmark

Det er slut med at lave flere danske serier og film som ‘Toscana‘, ‘Kastanjemanden‘, ‘Borgen‘, ‘Chosen‘, ‘Equinox‘, ‘Nisser‘ og ‘The Rain‘.

Det bekræfter streamingtjenesten Netflix ifølge Politiken.

Årsagen til at Netflix nu stopper al aktivitet i Danmark er en ny rettighedsaftale, der blev indgået mellem producenter og filmfolk, som trådte i kraft den 1. januar.

Netflix har altid købt film og serier til en fast pris, hvor kunstnerne fraskriver sig deres rettigheder mod en højere engangsbetaling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med den nye aftale skal Netflix nu løbende betale filmfolk baseret efter hvor mange der streamer den pågældende titel. Det gælder for så vidt så længe at filmen eller serien ligger på streamingtjenesten.

Det kan dermed løbe op i rigtig mange penge og det er streamingtjenesten utilfreds med.

Netflix er dog ikke den eneste som er kritisk overfor den nye aftale. TV 2 har også sat udviklingen af ny dansk fiktion på pause.

LÆS OGSÅ:   Den prisvindende detektiv-komedieserie 'Psych' kommer på Netflix

Jørgen Ramskov, der er direktør i Producentforeningen, udtaler til avisen, at det er ”træls”.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er rigtig ærgerligt, for så bliver der ikke produceret noget. Så er der ikke noget arbejde, og så bliver der ikke tjent penge, lyder det.

Det bekræftes, at to danske produktion er blevet droppet, men det fremgår ikke hvilke.

Netflix er dog netop nu igang med at filmatisere et af Karen Blixens (1885-1962) sidste værker ‘Ehrengard‘ i samarbejde med Oscar-vinderen Bille August og Dronning Margrethe, som har designet scenografien.

‘Ehrengard’ er programsat til at får premiere globalt på Netflix i 2023, men det er noget opsigtsvækkende hvis aftalen, lavet af Producentforeningen og Create Denmark, som repræsentere danske manuskriptforfattere, instruktører og skuespillere, har fået streamingtjenesten til at lægge Bille August og Hendes Majestæt Dronningen på is.
Skriv kommentar