Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix vil gøre alt indhold tilgængeligt i Danmark – Er det korrekt?

Netflix vil gøre alt indhold tilgængeligt i Danmark – Er det korrekt?

06/06/2018 | Flixfilm

netflix-danmark-logo langForleden kunne man læse artikler i de danske medier med overskriften; “Netflix vil gøre ALT indhold tilgængeligt i Danmark.” Det er for så vidt også rigtigt – hvis overskriften forståes korrekt! Lad os forklare historien og de eventuelle misforståelser som den skaber nærmere nedenfor.

Det er rigtigt, at streamingtjenesten Netflix arbejder på at gøre det samme udvalg af film og serier tilgængelig i alle lande. Fremover vil Netflix i forhandlinger med filmstudierne derfor bede om de globale rettigheder og hvis ikke filmstudierne er med på den aftale, er streamingtjenesten ikke interesseret i rettighederne.

Det betyder, at der sansynligvis er film og serier som Netflix ikke kan få fingrene i. Dermed vil det ikke være ALT indhold, som vil kunne ses på Netflix. Det er f.eks. meget sandsynlig, at rettighedshavere af populære serier som The Walking Dead, Homeland, X-Files og The Simpsons ikke ønsker, at afgive de globale rettigheder og derfor må vi også forvente, at sådanne serier ikke vil kunne ses på Netflix i fremtiden. Netflix møder allerede en del modstand fra rettighedshaverne.

Mange har troet, at overskriften var ensbetydende med, at man i fremtiden ville kunne se alt indhold, alle sine yndlingsfilm og serier på Netflix. Dette er ikke tilfældet. Man vil kun kunne se det som streamingtjenesten formår at købe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netflix vil have et eksklusivt udvalg

Netflix vil ikke have film og serier, som man alligevel kan se hos konkurrenterne, derfor indgår de globale og eksklusive aftaler. Det betyder, at man i fremtiden ikke vil kunne se nogen af de samme film og serier på konkurrenternes streamingtjenester, som det er tilfældet i dag.

LÆS OGSÅ   'Cowboy Bebop'-skaber kunne ikke fordrage Netflix-serien

Vi kan se det amerikanske Netflix-udvalg, men…

I fremtiden er det meningen, at de samme film og serier på Netflix skal være tilgængelig over hele verden. Det betyder, at vi i Danmark vil kunne se det samme som i USA, Nigeria, Afghanistan, Brasilien, Rusland mv. og de vil kunne se det samme som i Danmark.

Den amerikanske Netflix er notorisk kendt for at have et stort udbud af film og serier, og derfor ser mange frem til at kunne se det samme som dem på den anden side af Atlanten. Der er dog ingen garanti, at det amerikanske udvalg vil være det samme til den tid hvor udvalget på tværs af landene er blevet standardiseret. Med andre ord; modvillige rettighedshaver kan godt betyde, at det amerikanske udvalg af film og serier vil være væsentlig indskrænket til den tid. Man må formode, at det er amerikanerne, som kommer til at trække det korteste strå når udvalget er blevet ensartet.

Der er dermed ingen garanti for at vi i Danmark ved sammenlægningen vil få adgang til tusindvis af nye film og serier. Udvalget kunne i sidste ende for så vel godt, være lille og eksklusivt, som nævnt ovenfor.

Hvornår får vi samme udvalg?

Rettighedsaftalerne løber ofte i flere år og derfor vil der gå nogle år før udvalg vil blive normaliseret blandt Netflix-landene.Skriv kommentar