Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix vil igen lave film og serier i Danmark

Netflix vil igen lave film og serier i Danmark

28/11/2022 | Flixfilm
Kastanjemanden

Kort før sommeren blev den danske film- og seriebranche ramt af et granatchok, da streamingtjenesten Netflix meddelte, at det var slut med at lave film og serier i Danmark.

Med ét var det dermed slut med at lave danske film og serier som ‘Kærlighed for voksne‘, ‘Toscana‘, ‘Kastanjemanden‘ og ‘Skruk‘, der kunne få et liv som eksklusive titler på Netflix.

Nu kan branchen imidlertid ånde lettet op for Netflix og rettighedsforeningen Create Danmark, der repræsenterer skuespillere, instruktører, manuskriptforfattere, fotografer, klippere og scenografer, har nemlig indgået en ny aftale om produktion af dansk indhold.

Dermed er alle kontrakt- og rettighedsmæssige sten på vejen blevet ryddet og Netflix kan genoptage deres aktiviteter i Danmark.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konflikten opstod da en aftale blev indgået bag om ryggen på Netflix, som betød at streamingtjenesten skulle til at afregne filmfolk baseret efter hvor mange der streamede en titel.

Dette var noget nyt, da Netflix tidligere film og serier til en fast pris, hvor kunstnerne fraskriver sig deres rettigheder mod en højere engangsbetaling og dermed ikke skulle betales løbende baseret på antal streams eller popularitet.

LÆS OGSÅ:   Nye film og serier på Netflix (Uge 48 – 2023)

Ovenstående er stadig med i den nyligt indgået aftale, men det er sandsynligt blevet justeret til at tilgodese Netflix og deres behov.

Talsmanden for Create Danmark, Benjamin Boe Rasmussen, kalder aftalen for god og vigtig, da den foruden rettighedsbetaling også giver mulighed for en ekstra succesbetaling, hvis en film eller tv-serie klarer sig godt.

Netflix skriver i pressmeddelelsen, at de hurtigst muligt vil genoptage udvikling af dansk film- og tv-serier, men hvilke projekter som er i støbeskeen melder historien intet om, men der har tidligere været rygter om nye afsnit af ‘Kastanjemanden’ og ‘Skruk’.

De konflikten begyndte var Netflix også i fuld gang med produktionen ‘Ehrengard‘ i samarbejde med Oscar-vinderen Bille August og Dronning Margrethe, der er baseret på et af Karen Blixens (1885-1962) sidste værker. Det må formodes, at produktionen af denne serier starter op igen nu da en aftale mellem parterne er i hus.
Skriv kommentar