Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix investerer 2,5 milliarder kroner i canadisk filmindustri

Netflix investerer 2,5 milliarder kroner i canadisk filmindustri

03/10/2017 | Flixfilm

Den amerikanske streamingtjeneste har lovet at bruge mere end $400 millioner – svarende til 2,5 milliarder danske kroner – på canadiske film og serier over en fem årig perioden.

Det oplyser Canadas regering i en pressemeddelelse.

Herudover vil Netflix også grundlægge deres første produktionsselskab – Netflix Canada – udenfor USA.

Med investeringen i Canada, kan man sige at Netflix slår to fluer med ét smæk, da man i Canada har to nationalsprog; engelsk og fransk, og Netflix har svoret, at de vil lave film og serier på begge sprog. Mindst $25 millioner er blevet tilegnet fransksproget indhold.

De kommende produktioner vil blive lavet udelukkende med lokale kræfter og produktionselskaber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netflix satser på at have lokalt indhold i alle lande streamingtjenesten er til stede og derfor er aftalen vigtig for Netflix og deres udbredelse. Netflix er på nuværende tidspunkt også ved at producere en dansk serie; ‘The Rain‘.

Det er dog ikke første gang, at Netflix laver film og serier med canadiske samarbejdspartnere. Streamingtjenestens nye adgave af “Anne fra Grønnebakken”, der hedder ‘Anne’, er blandt andet lavet i samarbejde med CBC. Det samme er gældende for sci-fi-serien ‘Travlers’ og ‘Trailer Park Boys’.

LÆS OGSÅ:   '3 Body Problem' slutter efter sæson 3

Den kommende mini-serie ‘Alias Grace’, som er baseret på den prisvindende bestseller af Margaret Atwood (‘The Handmaid’s Tale’), hvor man følger den fattige, unge tjenestepige Grace Marks, der sammen med James McDermott, blierdømt for de brutale mord på deres arbejdsgiver, Thomas Kinnear og hans husholderske, Nancy Montgomery i 1843. James bliver hængt, mens Grace blev idømt livsvarigt fængsel, men tvivlen om deres skyld hænger stadig i luften.

‘Alias Grace’ kommer på Netflix Danmark den 6. november og en trailer kan ses her; Første blik på Margaret Atwoods mini-serie ‘Alias Grace’.
Skriv kommentar