Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Nu kan du se Netflix i 4K Ultra HD

Nu kan du se Netflix i 4K Ultra HD

09/04/2014 | Flixfilm

netflix 4k ultra hd uhd danmarkHvis du har været ude og investere i et helt nyt fladskærms-tv med 4K teknologi, så kan du nu se Netflix i superhøj opløsning. Flere medier rapporterer nemlig, at streamingtjenesten Netflix er begyndt at gøre indhold tilgængelig i den nye billedteknologi, der er dobbelt så god som Full HD. Det er dog kun nye fjernsyn fra producenter Sony, Samsung og LG, som på nuværende tidspunkt kan se Netflix i 4K. Det gælder dermed ikke computerskærme eller andre enheder.

Udbuddet af film og serier i 4K Ultra HD er dog indtil videre meget begrænset. Det er kun Netflix’ egen originale serie House of Cards og et par naturprogrammer som kan ses i 4K. Netflix lover dog, at der kommer mere indhold i 4K i løbet af året og har allerede afsløret at den populære serie Breaking Bad også vil komme i den enestående billedkvalitet. Selvom der kommer mere indhold i 4K, så pointerer Netflix dog, at udbuddet ikke når at blive svimlende i løbet af 2014. Det er først til næste år, at Netflix forventer at 4K Ultra HD teknologien virkelig vil tage fart.

For at kunne se Netflix i 4K skal man dog have den store pengepung fremme. Det er nemlig kun helt nye tv-modeller fra 2014 fra Sony, Samsung og LG der kan vise Netflix i 4K og disse modeller er ikke billige. En fladskærm med 4K teknologi fra Samsung koster f.eks. omkring 20.000 kr. Det forventes dog, at teknologien hurtigt udbredes og at fladskærmene derfor falde i pris. Dette er også forklaringen på hvorfor Netflix langsomt implementerer den nye billedopløsning, da der åbenlyst ikke er mange som på nuværende tidspunkt har økonomi til at investere i et af de nye fjernsyn.

LÆS OGSÅ   Koncert med Ariana Grande på Netflix

Hvis du alligevel er på vej ud for at købe en ny fladskærm, så skal du vælge en med HEVC/H.265 dekoder, da denne er påkrævet for at kunne se Netflix i 4K. Udover det rigtige tv kræver det også, at man har en internetforbindelse på mindst 15 Mbps.

Artiklen fortsætter under annoncen

4K Ultra HD giver en helt utrolig billedkvalitet hvor man kan se alt ned i mindst detaljer. “Man kan se rynkerne på folk,” udtalte Netflix til CES 2014 (Consumer Electronics Show). 4K Ultra HD opløsningen er på 3840 X 2160 pixels, mens Full HD som de fleste fladskærme kan vise, er på 1920 X 1080 pixels.    Skriv kommentar