Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Nu kan du se Netflix i 4K Ultra HD

Nu kan du se Netflix i 4K Ultra HD

09/04/2014 | Ingen kommentarer

netflix 4k ultra hd uhd danmarkHvis du har været ude og investere i et helt nyt fladskærms-tv med 4K teknologi, så kan du nu se Netflix i superhøj opløsning. Flere medier rapporterer nemlig, at streamingtjenesten Netflix er begyndt at gøre indhold tilgængelig i den nye billedteknologi, der er dobbelt så god som Full HD. Det er dog kun nye fjernsyn fra producenter Sony, Samsung og LG, som på nuværende tidspunkt kan se Netflix i 4K. Det gælder dermed ikke computerskærme eller andre enheder.

Udbuddet af film og serier i 4K Ultra HD er dog indtil videre meget begrænset. Det er kun Netflix’ egen originale serie House of Cards og et par naturprogrammer som kan ses i 4K. Netflix lover dog, at der kommer mere indhold i 4K i løbet af året og har allerede afsløret at den populære serie Breaking Bad også vil komme i den enestående billedkvalitet. Selvom der kommer mere indhold i 4K, så pointerer Netflix dog, at udbuddet ikke når at blive svimlende i løbet af 2014. Det er først til næste år, at Netflix forventer at 4K Ultra HD teknologien virkelig vil tage fart.

For at kunne se Netflix i 4K skal man dog have den store pengepung fremme. Det er nemlig kun helt nye tv-modeller fra 2014 fra Sony, Samsung og LG der kan vise Netflix i 4K og disse modeller er ikke billige. En fladskærm med 4K teknologi fra Samsung koster f.eks. omkring 20.000 kr. Det forventes dog, at teknologien hurtigt udbredes og at fladskærmene derfor falde i pris. Dette er også forklaringen på hvorfor Netflix langsomt implementerer den nye billedopløsning, da der åbenlyst ikke er mange som på nuværende tidspunkt har økonomi til at investere i et af de nye fjernsyn.

LÆS OGSÅ   Se trailer til ny stor-serie fra Netflix: Marseille

Hvis du alligevel er på vej ud for at købe en ny fladskærm, så skal du vælge en med HEVC/H.265 dekoder, da denne er påkrævet for at kunne se Netflix i 4K. Udover det rigtige tv kræver det også, at man har en internetforbindelse på mindst 15 Mbps.

4K Ultra HD giver en helt utrolig billedkvalitet hvor man kan se alt ned i mindst detaljer. “Man kan se rynkerne på folk,” udtalte Netflix til CES 2014 (Consumer Electronics Show). 4K Ultra HD opløsningen er på 3840 X 2160 pixels, mens Full HD som de fleste fladskærme kan vise, er på 1920 X 1080 pixels.    Skriv kommentar