Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Nu kommer den kontroversielle Peter Madsen-dokumentar ‘Into the Deep’ på Netflix

Nu kommer den kontroversielle Peter Madsen-dokumentar ‘Into the Deep’ på Netflix

23/09/2022 | Flixfilm

Tilbage i 2019 kunne streamingtjenesten Netflix fortælle, at de i samarbejde den australske og herboende instruktør Emma Sullivan havde en bemærkelsesværdig dokumentar om ubådbyggeren og morderen Peter Madsen på vej.

Emma Sullivan begyndte på sin dokumentarfilm ‘Into the Deep’ i 2016 og den skulle handle om Peter Madsens værksted og hans forsøg på at blive den første amatørastronaut i rummet.

Det hele tog dog en hovedrystende drejning da Madsen dræbte den svenske journalist Kim Wall på sin ubåd et år inde i optagelserne.

Dokumentaren, som indeholder optagelser fra den 10. august 2017, den dag, hvor Kim Wall interviewede Peter Madsen på hans ubåd og senere døde, skulle have haft premiere i 2020, men blev stoppet da flere medvirkende valgte at tage afstand fra dokumentaren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er Netflix imidlertid vendt på en tallerken og ‘Into the Deep’ får således premiere den 30. september.

Se en trailer til dokumentaren nederst i artiklen.

Netflix oplyste i forbindelse med at flere medvirkende ikke ville have noget med dokumentaren at gøre, at den ville blive klippet om og flere scener ville blive fjernet.

Der var blandt andet ønske om at fjerne en scene hvor Peter Madsen – for sjov – truer en af de medvirkende med en jernsyl tæt på personens øje. Det sker få dage inden den skelsættende forbrydelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

LÆS OGSÅ:   Netflix køber NFL-kampe

Streamingtjenesten skriver i pressemeddelelsen, at to medvirkende er blevet klippet ud, mens en anden ikke er blevet sløret, men er blevet digitalt forklædt i dokumentaren ved hjælp af banebrydende teknologi.

Peter Madsen var kendt for at bygge en hjemmelavet, crowd-finansieret ubåd, og han forsøgte nu at blive verdens første amatørastronaut ved at bygge sin egen rumraket. En tilsyneladende karismatisk og legesyg mand. Madsen tiltrak ingeniør- og naturvidenskabsstuderende til sit værksted i København, som var betaget af hans energi og vilde ambitioner.

Et år inde i projektet filmede Emma Sullivan Madsen den 10. august 2017, da han forberedte sig på at tage en svensk journalist, Kim Wall, med på en tur i sin ubåd. På den rejse myrdede Madsen journalisten brutalt og smed hendes rester overbord.

Ved hjælp af et års observationsoptagelser giver instruktørens film et hidtil uset portræt af en tilsyneladende charmerende excentriker, der forvandles til en morder lige for øjnene af os. Dokumentaren viser også den gribende og uskyldige entusiasme omkring amatørrummissionen og går tæt på Madsens tilhængere, som langsomt forstår den sande natur af den mand, de kaldte en ven og mentor.

Se ‘Into the Deep‘ på Netflix Danmark fra den 30. september.
Skriv kommentar