Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Ny dokumentar om ligestilling for homoseksuelle på Netflix

Ny dokumentar om ligestilling for homoseksuelle på Netflix

04/10/2013 | Flixfilm

bridegroom netflix dkNetflix har fået rettighederne til den prisvindende dokumentar Bridegroom der handler om kærlighed, tragedie og jagten på ligestilling blandt homoseksuelle.

Bridegroom er den følelsesladede fortælling om parret Shane og Tom, to unge mænd i et kærligt og tæt forhold, som bliver afbrudt af en tragisk ulykke. Fra den 27. oktober kan denne hjerteskærende og inspirerende dokumentar fra produceren Shane Bitney Crone og forfatteren/instruktøren Linda Bloodworth-Thomason ses af alle Netflix-medlemmer.

Historien om, hvad der skete, da Tom døde, og hvordan mennesker, som ikke kan opnå den juridiske beskyttelse ved ægteskab, kan blive helt isoleret, er en hjertegribende og oprørende fortælling, der sætter debatten om homoseksuelles ret til ægteskab i et perspektiv, som en tale eller et foredrag aldrig kunne gøre efter.

Bloodworth-Thomason udtaler om filmen: “Tom og Shane var hinandens første og eneste kærlighed. De er hengivne, hårdtarbejdende, fordringsløse og sjove. De kommer begge to fra en lille by, og de har, på hver sin måde, taget de bedste værdier fra landsbysamfundet med sig. De er med andre ord den slags unge mennesker, som indgyder håb for Amerikas fremtid. Det er derfor, jeg ønsker at levendegøre virkelighedens Romeo og Romeo på film – så alle, der fordømmer dem, kan se med deres egne øjne, hvad det helt præcis er, de er imod.”

LÆS OGSÅ:   Nyt på Netflix (Uge 15 – 2024)

Crone tilføjer: “Bridegroom handler ikke om at få hævn eller politisere. Det er en film om kærlighed, tilgivelse og om at finde modet til at være den, du er, når verden siger, at du ikke må. Dette er min eventyrfortælling, og Tom er og vil altid være min lykkelige slutning.”

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dette er virkelig på ét niveau en vidunderlig, sørgelig, hjerteskærende, men alligevel opmuntrende og livsbekræftende fortælling, og på et andet niveau er det historien om den amerikanske nations kamp for at tage endnu et skridt mod et bedre samfund, der har ægteskab som både symbol og indhold,” udtalte tidligere præsident Bill Clinton om filmen.

Bridegroom blev tildelt publikumsprisen for bedste dokumentar ved Tribeca Film Festival i 2013, Toronto Inside Out Festival i 2013 og Little Rock Film Festival i 2013 samt prisen for enestående dokumentarfilm ved Outfest 2013 i Los Angeles.

Bridegroom kan ses eksklusivt på Netflix Danmark fra d. 27. oktober.
1 kommentar til Ny dokumentar om ligestilling for homoseksuelle på Netflix

  1. Solveig - kl. 18:40, 06-10-2013:

    Super med dokumentar

Skriv kommentar