Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Ny Netflix-serie om mordet på Sveriges statsminister Olof Palme

Ny Netflix-serie om mordet på Sveriges statsminister Olof Palme

03/12/2020 | Flixfilm

Den osannolika mordaren netflix serie oluf palmeNetflix kan i dag offentliggøre en helt ny originale serie på fem afsnit, der er baseret på den prisvindende bog ‘Den usandsynlige morder’ / ‘Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme’ fra 2018, skrevet af Thomas Pettersson.

Det skriver streamingtjenesten i en pressemeddelelse.

Den svenske dramaserie, som får premiere på Netflix i 2021, er en fiktiv fortolkning af, hvordan Stig Engström, den grafiske designer, der blev udpeget som den sandsynlige gerningsmand bag mordet på Sveriges statsminister Olof Palme, formåede at undgå retfærdigheden helt frem til sin død ved hjælp af en kombination af frækhed, held og et forvirret politi.

Men hvad ved vi egentlig om Stig Engström? Hvordan kunne politiet lade ham slippe væk på trods af, at de var på sporet af ham? Mordet var ikke velplanlagt og Engström gjorde alt forkert fra starten. Samtidigt troede næsten ingen på hans løgne om, hvad han faktisk lavede den skæbnesvangre nat i Stockholm tilbage i 1986.

Robert Gustafsson (‘Den Hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt’, ‘Det som skjules i sneen’) som er en af Sveriges mest folkekære komikere og skuespiller, spiller hovedrollen som Stig Engström. Eva Melander, Mikael Persbrandt og Peter Andersson slutter sig til rollelisten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de medvirkende er desuden Joel Spira, Emil Almén, Shanti Roney, Torkel Petterson, Henrik Norlén, Lia Boysen, Magnus Krepper, Björn Bengtsson, Peter Viitanen og Cilla Thorell.

Manuskriptforfatterne bag serien er Wilhelm Behrman og Niklas Rockström (‘Kalifat’, ‘Before We Die’), mens Charlotte Brändström (‘The Witcher’, ‘Jupiter’s Legacy)’ er den konceptuerende instruktør.

Charlotte Brändström udtaler om serien i pressemeddelelsen; ”Visse begivenheder i en nations liv kan betragtes som skelsættende. Begivenheder, der ændrer et lands tankegang. Jeg husker tydeligt det enorme nationale traume mordet på Olof Palme i februar 1986 forårsagede. Et traume, der stadig eksisterer i dag. Da muligheden bød sig, var jeg derfor ikke i tvivl om at vende hjem til Sverige for at instruere de to første episoder af ‘Den usandsynlige morder’.

LÆS OGSÅ:   De 10 mest sete Netflix-serier nogensinde

Serien er en undersøgelse af et menneskes karakter og udgør en seriøs og troværdig hypotese om den mand, der sandsynligvis dræbte Palme den snedækkede vinternat, da statsministeren forlod en biograf i det centrale Stockholm. Det faktum, at Sveriges regeringschef på det tidspunkt kunne leve som enhver anden borger og undgå chauffører og livvagter til fordel for offentlig transport, fortæller historien om en tabt uskyld i vores nationale liv.

Hvad gør nogen til morder – og endda en, der følte sig tvunget til at have statsministeren som mål for et snigmord? Hvordan undgik dette triste og egocentrerede menneske at blive fanget af politiet? Vores serie forsøger at give svar på disse spørgsmål og indeholder visse formodninger. Ligesom den er et overbevisende og psykologisk forsøg på at opklare den forbrydelse, der rystede et stolt, stabilt og fredeligt socialdemokrati i sin grundvold. Kan det være, at mordet på Olof Palme – det største spørgsmål i svensk historie – har en chokerende enkel forklaring?”

‘Den usandsynlige morder’ får premiere på Netflix i 2021.
Skriv kommentar