Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Ny sæson af ‘Borgen’ kommer skidt fra start i udlandet

Ny sæson af ‘Borgen’ kommer skidt fra start i udlandet

07/06/2022 | Flixfilm

borgen seertal netflix

I april havde fjerde sæson af den politiske danske drame-serie ‘Borgen’ premiere på Netflix i Norden, men for lidt under en uge siden fik de øvrige Netflix-medlemmer over hele verden også adgang til den nye sæson.

‘Borgen – Riget, Magten og Æren’, som den nye sæson ogå hedder, blev tidligere på året vist på DR og mange danske fans havde givetvis allerede set de nye afsnit da de landede på streamingtjenesten, da sæsonen ikke kravlede særlig højt op på hitlisterne i Danmark.

Det havde det internationale publikum dog ikke og med seriens enorme popularitet ude i den store verden, da de første sæsoner løb over skærmen i 2010-2013, må Netflix har haft store forventninger til den nye sæson.

Det lader dog til, at Netflix-medlemmerne ude for Norden har fået nok af ‘Borgen’.

Artiklen fortsætter under annoncen

De seneste officielle tal fra Netflix viser nemlig, at den nye sæson af ‘Borgen’ blot er på top 10 i 20 lande og kun et enkelt land har den i top 3. Der er tale om Holland.

Det er umiddelbart opsigsvækkende, at serien end ikke er at finde blandt de mest populære i Storbritannien, da anden sæson havde knap en million seere hver eneste uge.

Her sneg fjerde sæson lige ind på en tiendeplads for et par dage siden, men den er allerede væk fra hitlisten igen.

LÆS OGSÅ:   Den paranormale 'Dead Boy Detectives' får første trailer

Det bliver spændende at se om serien får bedre tag i udlandet over de kommende uger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til sammenligning fik Anders Matthesens Netflix-film ‘Toscana‘ en placering i top 10 i mere end 70 lande, mens den lå på top 5 i 33 lande.

Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) er ny i rollen som udenrigsminister i ‘Borgen – Riget, Magten og Æren’, da et boreselskab pludselig opdager olie i Grønland. En begivenhed, der markerer begyndelsen på en international magtkamp i Arktis, og hvor Nyborg, den ellers så erfarne politiker, gang på gang må acceptere, at trods Danmarks “storebrorforhold” til Grønland, så er det Danmark, der er den mindre spiller.

Serien følger også Katrine Fønsmarks (Birgitte Hjort Sørensen) rejse, hvor hun efter at have arbejdet som Birgittes pressesekretær i en periode nu er tilbage i journalistikken – som chef for nyhedsafdelingen i et stort, landsdækkende tv-selskab.

‘Borgen – Riget, Magten og Æren’ er skrevet af Adam Price og har Per Fly som konceptuerende instruktør.

Se ‘Borgen – Riget, Magten og Æren‘ på Netflix Danmark.
Skriv kommentar