Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Ole Bornedals ‘Skyggen i mit øje’ kommer snart på Netflix

Ole Bornedals ‘Skyggen i mit øje’ kommer snart på Netflix

09/02/2022 | Flixfilm

skyggen i mit oeje netflix danmark premiere

I 2019 kunne streamingtjenesten Netflix annoncere et samarbejde med den anerkendte danske instruktør Ole Bornedal, der tidligere har stået bag titler som ‘Nattevagten’ og ‘Fri os fra det onde’.

Samarbejdet mundede ud i 2. verdenskrigsfilmen ‘Skyggen i mit øje’, som havde dansk biografpremiere den 28. oktober 2021, men som stadig kan ses i biograferne, da visningerne blev sat på pause henover julen.

Nu lander det anmelderroste danske drama imidlertid snart på Netflix Danmark.

‘Skyggen i mit øje’ har premiere på streamingtjenesten fra den 9. marts. Se trailer nederst i artiklen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dramaet omhandler den sende begivenhed om bombningen af Gestapos hovedkvarter i Shellhuset under besættelsen den 21. marts 1945. Bombningen blev en af de mest tragiske danske begivenheder under Anden Verdenskrig, da britiske Royal Air Force-fly fejlagtigt bombede Den Franske Skole på Frederiksberg, hvor flere børn og nonner omkom.

Filmen, som har Fanny Bornedal, Alex Høgh Andersen, Danica Curcic, Bertram Bisgaard m.fl. på rollelisten, følger en række skæbner, der bliver flettet sammen efter den skæbnesvangre begivenhed.

LÆS OGSÅ:   Se trailer til den nye danske Netflix-film 'A Beautiful Life'

‘Skyggen i mit øje’ fik blandt andet 5 stjerner i Berlingske, som i den forbindelse skrev, “I den betydeligt mere afrundede ‘Skyggen i mit øje’ er brikkerne tilrettelagt, så man bliver grebet og bevæget, og hvad mere kan man forlange i en kynisk nutid.”

Per Juul Carlsen fra DR skrev også i sin anmeldelse; “Fanny Bornedal er lige ved at stjæle hele filmen fra både tyske Gestapo og engelske bombefly i rollen som en rådvild novice, mens hun får grundigt understreget, at hun er et af dansk films allerstørste skuespiltalenter.”

Filmen har den engelske titel ‘The Shadow in My Eye’, men Netflix har åbenbart valgt at omdøbe den, da den af pressematerialet står omtalt som ‘The Bombardment’.

Se ‘Skyggen i mit øje’ på Netflix Danmark fra den 9. marts.
Skriv kommentar