Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » ‘Painkiller’: En mørk Netflix-serie om den dødelige opioidkrise i USA

‘Painkiller’: En mørk Netflix-serie om den dødelige opioidkrise i USA

11/07/2023 | Flixfilm

Den første trailer til den mørke Netflix-serie ‘Painkiller’ om opioidkrisen i USA, som sendte tusinder af amerikanere i døden, er netop blevet frigivet.

Det samme er premieredatoen, som er fastsat til den 10. august.

Se traileren til den dramatiske miniserie på 6 episoder nederst i artiklen.

‘Painkiller’ er baseret på Barry Meiers bog af samme navn og New Yorker Magazine-artiklen ‘Familien, der byggede et smertens imperium’ af Patrick Radden Keefe, og fortæller historien om oprindelsen og eftervirkningerne af opioidkrisen i Amerika.

Artiklen fortsætter under annoncen

Serien fremhæver historierne om gerningsmænd og ofre, hvis liv for evigt blev ændret med opfindelsen af OxyContin og undersøger systemet, der gentagne gange har svigtet hundredtusinder af amerikanere.

Matthew Broderick (‘Ferris Bueller’s Day Off’) spiller Richard Sackler, arving til den stenrige Sackler-familie og højtstående leder hos Purdue Pharma, og Uzo Aduba (‘Orange Is the New Black’) portrætterer Edie, en efterforsker der leder sagen imod Purdue.

Opioidkrisen begyndte langsomt i USA i slutningen af 1990’erne, og førte til en enorm stigning i opioidforbruget i de senere år, hvilket bidrog til over 70.000 dødsfald ved narkotikaoverdosering i USA i 2018. Det anslås, at der er 2 millioner opioidmisbrugere i USA.

LÆS OGSÅ:   Nye film og serier på Netflix (Uge 37 – 2023)

I 2019 døde der dagligt 130 mennesker i USA som følge af opioidoverdoser, hvilket har kostet 400.000 amerikanske liv i løbet af de sidste tyve år. Samtidig har Sackler-familien, bosiddende i New York, tjent enorme formuer på medicinen.

Sackler købte det lille lægemiddelfirma Purdue Fredrick Company i 1952 og omdøbte de det til Purdue Pharma. I 1996 lancerede Purdue Pharma produktet OxyContin, der indeholder et kemisk stof, der er tæt beslægtet med heroin og dobbelt så potent som morfin. Firmaet hævdede, at OxyContin frigav opioiderne langsommere end andre midler og derfor var mindre vanedannende.

Dramaseriens 6 episoder instrueres af Peter Berg (‘The Leftovers’, ‘Friday Night Lights’) mens Eric Newman (‘Children of Men’) er tilknyttet som producer.

Se ‘Painkiller’ på Netflix Danmark fra den 10. august.
Skriv kommentar