Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Politikerne vil have Netflix til at investere i dansk indhold

Politikerne vil have Netflix til at investere i dansk indhold

21/02/2018 | Flixfilm

I forbindelse med det kommende medieforlig foreslår Socialdemokratiet, at internationale streamingtjenester som Netflix og HBO Nordic pålægges, at investere op mod 5% af deres indtjening her i landet på danske film og serier.

Det skriver DR.

Forslaget er blevet lagt frem da Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har kritiseret de udenlandske streamingtjenester for at “nyde godt af dansk kultur uden at bidrage til udviklingen af den.”

Socialdemokratiets forslag møder opbakning fra store dele af folketinget, heriblandt Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet. Kun den siddende kulturminister Mette Bock (LA) er umiddelbart lidt mere afvisende overfor forslaget;

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg tror ikke, at det løser de udfordringer, som danske medier står over for (…) Netflix er ved at investere i flere produktioner i Danmark i øjeblikket. Det er jo indhold, som danskerne gerne vil betale for, og derfor er det rigtig fint, at de også er begyndt at investere i dansk indhold, udtaler Mette Bock til DR.

LÆS OGSÅ   Netflix gør det nemmere at finde film og serier

Kulturministeren henviser til ‘The Rain’, som er den første dansksproget Netflix-serier, som netop nu er i produktion. Den er skrevet af Jannik Tai Mosholt (‘Borgen’, ‘Rita’, ‘Bedrag’) og på rollelisten er blandt andre Mikkel Boe Følsggard (‘Arvingerne’, ‘En kongelig affære’) og Alba August ‘(Gidseltagningen’). Premieredatoen er endnu ikke fastlagt, men tidligere i år offentliggjorde Netflix en teaser fra serien, som kan ses her.

Netflix har ikke udtalt sig om det fremlagte forslag, men streamingtjenesten vil utvivlsomt mene, at forslaget er unødvendigt eftersom streamingtjenesten – som Mette Bock nævner – allerede investerer i danske film og serier. Det kan heller ikke afvises, at prisen på Netflix i Danmark vil stige hvis virksomheden pålægges at investere 5% af deres indtægter.
2 kommentarer til Politikerne vil have Netflix til at investere i dansk indhold

 1. Lone nilsen - kl. 03:55, 22-02-2018:

  Åh Gud nej… vi har da nok dansk… Der er jo både DR Og tv2play..
  Lad ikke politikkers meninger forpeste denne Kanal

  Please lyt ikke

  Lone nilsen

 2. Troels - kl. 19:54, 22-02-2018:

  Nu er der nogle virksomheder der har tilbudt billig streaming i dk, det har tydeligvis været en succes, noget danskerne har manglet. Og hvis noget går godt i dk, så skal det ødelægges. Hvis Netflix og andre streamings tjenester bliver pålagt afgifter, prøv så at gætte hvem de sender regningen videre til. Grunden til Netflix nok er en stor succes, må jo være grundet deres indhold og prisen de udbyder det til. Vi betaler i forvejen en kæmpe pris til dansk film og kultur i form af licens. Personligt ser jeg aldrig DR, og er glad for jeg har en abonnement tjeneste, som jeg selvstændig kan vælge til og fra som det passer mig. Hvis de bliver pålagt afgifter, vil jeg pludselig skulle acceptere at betale/støtte noget som jeg i bund grund ikke ser nogen grund til, da udvalget på fx Netflix og Viaplay er rigeligt bredt til min smag, og tydeligvis også andres.

  Troels Laugesen

Skriv kommentar