Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Regeringen indfører Netflix-skat

Regeringen indfører Netflix-skat

21/05/2022 | Flixfilm

streaming skat netflix kulturbidrag dansk

Politikerne har diskuteret det i årevis, men nu står det sort på hvidt i den nye medieaftale for 2022-2025, der netop er blevet præsenteret.

Internationale streamingtjenester som Netflix, HBO Max, Disney+ og AppleTV+ skal nu betale et såkaldt “kulturbidrag” – også kaldet Netflix-skat – på 6 procent af deres årlige omsætning.

Pengene vil ryge direkte i en pulje, der skal bruges på dansk indhold.

Streamingtjenesterne har mulighed for at søge deres egne penge i puljen, hvis de vil lave flere danske film og serier som ‘Kastanjemanden’ og ‘The Rain’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skatten på 6 procent er højere end tidligere krævet fra støttepartierne. Tilbage i 2019 krævede R, SF og EL nemlig en streamingskat på fem procent.

Den nye medieaftale er blevet indgået med et smalt forlig, da de blå partier, Venstre, Konservative og DDansk Folkeparti alle var i mod “Netflix-skatten”.

De begrunder deres modstand med, at streamingtjenesterne allerede investere i danske film og serier, samt at skatten blot vil blive pålagt forbrugerne.

LÆS OGSÅ:   'That ’90s Show' er snart tilbage

De forventer dermed, at vi kan se frem til at priserne på Netflix, HBO Max, Disney+ og AppleTV+ vil stige, som resultat af kulturbidraget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye medieaftale er altså dårligt nyt for de danske forbrugere, mener de blå partier ifølge DR.

Netflix har meddelt til Ekstra Bladet, at de grundigt vil gennemgå medieaftalen og pointere, at de har brug for en rimelig og forudsigelig regulatorisk ramme for fortsat at kunne innovere og investere i dansk historiefortælling.

Det er blot få måneder siden, at Netflix hævede priserne så et standardabonnement nu koster 114 kr. om måneden. Hvorvidt den nye medieaftale betyder, at priserne kommer til at stige yderligere må tiden vise.
Skriv kommentar