Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Regeringen: Netflix skal lave flere danske film og serier

Regeringen: Netflix skal lave flere danske film og serier

03/07/2018 | Flixfilm

I sidste uge kunne regeringen og Dansk Folkeparti præsentere et nyt medieforlig efter flere måneders forhandlinger.

Medieforliget byder blandt andet på en afskaffelse af licensen og en udflytning af Radio24syv, men også sanktioner overfor internationale streamingtjenester, heriblandt Netflix.

Der står således i medieforliget, at udenlandske streamingtjenester som Netflix og HBO Nordic skal tvinges til at investere to procent af deres danske omsætning i danske film og serier.

Hvorledes myndighederne vil holde øje med streamingtjenesterne melder historien intet om, men det er ingen hemmelighed at Netflix med over 33 pct af de danske husstande som abonnementer er en indbringende forretning.

Netflix vil gerne investere i danske film og serier, hvilket er blevet bevist med serien ‘The Rain‘ (sæson 2 er på vej) samt aftalen med den danske filmproducent Kim Magnusson. Det er dog ikke sikkert at Netflix vil lade sig bøje af et decideret krav på 2% af deres omsætning.

LÆS OGSÅ:   Spil 'Grand Theft Auto' med Netflix

Artiklen fortsætter under annoncen

Kravet om investeringen på to procent gælder alle streamingtjenester på det danske marked, og omfatter derfor også danske streamingtjenester. Dog ikke tjenester med under 375.000 kroner i omsætning.

Om kravet udtaler, medieanalytiker Claus Bülow Christensen til Computer World;

”Det er åndsvagt, dumt og spild af tid at stille den slags krav til streamingtjenesterne. For hvis man interesserer sig lidt for de her tjenesters strategi, så står det fuldstændigt klart, at de udmærket ved, at satsning på lokalt indhold er vejen frem for dem. Det er noget, som de producerer af egen fri vilje,” siger Claus Bülow Christensen.
1 kommentar til Regeringen: Netflix skal lave flere danske film og serier

  1. Brian - kl. 21:44, 07-07-2018:

    Det er bare deres forslag – det er ikke noget som regering har lavet til loven.

Skriv kommentar