Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Sådan er vores streaming-vaner ifølge Netflix

Sådan er vores streaming-vaner ifølge Netflix

07/01/2018 | Flixfilm

I en verden med 2,4 milliarder smartphone-brugere er forbruget af film og serier på mobilen stærkt stigende, og der findes næppe steder, som kan betegnes som binge-frie-zoner. Netflix har undersøgt, hvordan vi egentlig streamer, når vi er på farten.

I den globale undersøgelse har Netflix blandt andet spurgt til, hvordan vi har det med at vise følelser offentligt, og dertil svarer 67 % af Netflix’ medlemmer, at de er mere end villige til at leve sig helt ind i yndlingsserien eller -filmen med følelserne uden på tøjet, mens de er på farten – også selvom det betyder, at de kommer til at dele intime scener med fremmede i toget, såsom at fælde tårer i bussen eller skraldgrine på gaden.

På verdensplan er de mexicanske, colombianske og chilenske bingere dem, der viser flest følelser, når de streamer på farten – modsat er de tyske bingere dem, der er bedst til at holde sig i skindet, når de binger offentligt, viser undersøgelsen.

Når man ser serier i offentligheden, må man også acceptere, at indholdet kan være interessant for andre. Næsten halvdelen (45 %) af dem, der binger på farten, har således taget en fremmed i at lure med på deres skærm. Og det kan faktisk have konsekvenser at kigge med hos sidemanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

11 % svarer, at de har prøvet at få en serie eller film spoleret ved at lure på en andens skærm. I Sydkorea står det værst til. Her har hele 24 % fået spoilet en film eller serie, fordi de ikke kunne holde øjnene for sig selv. Dog kan film også få os i tale med hinanden. Mere end en fjerdedel (27 %) af dem, der streamer på farten, har oplevet at falde i snak med en fremmed om den serie eller film, de ser.

LÆS OGSÅ   15 kommende gys til Halloween

Så selvom du streamer på farten, kan du altså aldrig være helt sikker på, at andre ikke kigger med på din skærm. Også selvom indholdet måske ikke egner sig til at dele med andre, fx når der vises mere eller mindre pinagtige scener. Det er dog kun 18 % af de adspurgte, der svarer, at de skammer sig over, hvad de har set offentligt, mens 77 % af de adspurgte aldrig kunne overveje at stoppe filmen midt i det hele – heller ikke selvom der er pinlige scener undervejs, som man helst vil holde for sig selv.

Undersøgelsen er udført af SurveyMonkey mellem den 24. august og den 7. september 2017 og er baseret på 37.056 besvarelser. Udplukket er baseret på alder og køn og er repræsentativt for den voksne befolkning, der ser film og tv-serier via streaming services i det offentlige rum i USA, Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Chile, Colombia, Frankrig, Tyskland, Italien, Malaysia, Mexico, Holland, Filippinerne, Polen, Sydkorea, Spanien, Sverige, Taiwan, Thailand og Tyrkiet.    Skriv kommentar