Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Se første billeder fra femte sæson af ‘The Crown’

Se første billeder fra femte sæson af ‘The Crown’

14/10/2022 | Flixfilm

Netflix kan i dag offentliggøre de første billeder fra den femte sæson af ‘The Crown’, der introducerer et helt nyt hold af skuespillere, heriblandt Imelda Staunton i rollen som Dronning Elizabeth II.

Se billederne fra ‘The Crown’ sæson 5 nederst i artiklen.

Den nye sæson får premiere den 9. november, en dato som i øvrigt altid har været planlagt – til trods for Dronning Elizabeths død den 8. september.

‘The Crown’ er baseret på historiske begivenheder og dramatiserer historien om Dronning Elizabeth II og de politiske og personlige begivenheder, der har formet hendes regeringstid.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dette nye årti står kongefamilien muligvis overfor deres største udfordring til dato, da offentligheden åbenlyst stiller spørgsmålstegn ved deres rolle i 90’ernes Storbritannien.

Dette turbulente årti for kongefamilien er blevet veldokumenteret og fortolket af journalister, biografiforfattere og historikere.

Som Elizabeth Debicki, der spiller rollen som Prinsesse Diana, forklarer: ”Det er det fantastiske ved at spille disse mennesker på netop dette tidspunkt – for på hele rejsen, og på tværs af alle sæsoner af ‘The Crown’, er det netop her, hvor vi har mest visuelt materiale af kongefamilien. I 90’erne blev alt filmet, og det var her, den 24-timers nyhedscyklus blev født, så der er bare en utrolig mængde indhold, vi har adgang til.”

Med denne sidste udskiftning af skuespillere udtaler Dominic West, der spiller Prins Charles: ”Jeg tror, at folk forstår, fordi der har været udskiftning af skuespillere hver anden sæson, at det her ikke er en imitation. Det er en fremkaldelse af en karakter.”

LÆS OGSÅ:   Dansk dramakomedie kommer på Netflix 167 dage efter biografpremieren

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligesom sin karakter håber Imelda Staunton (Dronning Elizabeth II), at hun har levet op til sin pligt over for publikummet: ”Det, der har været fedt, og som jeg håber, at jeg kan leve op til, er, når folk siger: ’Jeg glæder mig virkelig til at se hende som dronningen’. Så lad os håbe, at det bliver, som de ønsker – der er i hvert fald ikke mere, jeg kan gøre ved det nu!”

Se ‘The Crown‘ på Netflix Danmark. Sæson 5 kan streames fra den 9. november.

Claudia Harrison som Prinsesse Anne.

Jonny Lee Miller spiller John Major.

Jonathan Pryce som Prins Philip.

Lesley Manville som Prinsesse Margaret.

Elizabeth Debicki som Prinsesse Diana.

Imelda Staunton som Dronning Elizabeth II og Jonathan Pryce som Prins Philip.

Olivia Williams som Camilla Parker og Dominic West som Prins Charles.
Skriv kommentar