Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Støttepartier vil indføre skat på Netflix

Støttepartier vil indføre skat på Netflix

03/10/2019 | Flixfilm

netflix logoDet kan meget vel blive dyrere at se film og serier på Netflix i fremtiden.

R, SF og EL vil kræve at der bliver indført en ny streamingskat på fem procent i de kommende finanslovsforhandlinger.

Det skriver DR via Ritzau.

Streamingtjenester som Netflix og HBO skal bidrage mere til produktionen af ny dansk tv-fiktion, lyder det fra partierne, og derfor vil de have at fem procent af abonnementsprisen skal gå direkte til danske public service.

Med en abonnementspris på i gennemsnit 79 kr for Netflix vil det svare til at ca. 4 kroner går videre til danske film og serier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afgiften vil ifølge partiernes beregninger indbringe statskassen 50 millioner kroner årligt, der skal føres over i public service-puljen, som uddeler mediestøtte til tv-serier og dokumentarer.

LÆS OGSÅ:   Se teaser til sidste sæson af 'Arcane'

Hvis den nye afgift bliver indført vil prisen på Netflix sandsynligvis stige og skatten vil dermed vil pålagt forbrugerne direkte.

Kulturminister Joy Mogensen (S) er enig i, at streamingtjenesterne skal bidrage til dansk indhold. Men hun afviser, at afgiften bliver en del af de kommende forhandlinger om finansloven.

Netflix har ikke kommenteret på oplyserne, som altså endnu ikke er blevet vedtaget, men sidste år bestemte EU-Kommissionen, at mindst 30% af alle film og serier på Netflix og konkurrerende streamingtjenester skal være fra Europa.

Netflix er angiveligt allerede tæt på at have 30% indhold fra de europæiske lande.
Skriv kommentar