Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » TV 2 vil sælge programmer til Netflix

TV 2 vil sælge programmer til Netflix

17/09/2013 | Flixfilm

tv2 netflixFor et par uger siden havde den danske dramaserie Rita premiere på Netflix Danmark. Rita kom på streamingtjenesten i samme anledning som sæson 2 fik premiere på TV 2 og som netop nu ruller over skærmen hver onsdag aften. Det kan umiddelbart virke mærkværdigt, at en serie som Rita er på Netflix da TV 2 i forvejen har deres egen streamingtjeneste TV 2 Play, men ifølge administrerende direktør Merete Eldrup så er der en meget logisk forklaring, nemlig indtægter.

-Det handler om økonomi. Produktioner som Rita er dyre for os, og Netflix erstatter på mange måder dvd-vinduet. Der bliver ikke solgt mange dvd’er mere og med mindre vi vil bruge flere og flere penge, kan vi ikke have eneret på alt, udtaler Merete Eldrup til MediaWatch. TV 2 kan få hurtige penge ved at sælge deres serier til streamingtjenester som Netflix, da de ofte betaler et fast beløb og ikke per visning, som f.eks. Spotify der afregner per afspilning. TV 2 kan dermed få penge i hånden med det samme i stedet for at skulle vente på et evt. dvd-salg.

LÆS OGSÅ:   'That ’90s Show' er snart tilbage

TV 2 vil i fremtiden stadig selv foretrække at have serierne for dem selv og ikke vise dem på andre streamingtjenester end deres egen TV 2 Play, men i sidste ende er det er spørgsmål om penge, fastslår Merete Eldrup, TV 2.

Indtil videre er Rita den eneste serie fra TV 2 som kan ses på Netflix Danmark, men Merete Eldrup afviser ikke, at der vil komme mere TV 2-indhold på Netflix i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen
5 kommentarer til TV 2 vil sælge programmer til Netflix

 1. Sander140 - kl. 15:47, 17-09-2013:

  Hvad så med serien klovn, som også er på netflix – det er da også TV2’s (i hvert fald tv2 zulu)

 2. Flixfilm - kl. 16:16, 17-09-2013:

  Hej Sander140,

  Mht. Klovn og Den som dræber så er det producenten som har haft rettighederne og ikke TV 2. Vi har tidligere skrevet en nyhed hvor TV 2 udtaler, at de vil holde bedre på rettighederne i fremtiden. Den artikel kan du læse her: Link.

 3. Kristian - kl. 10:00, 13-11-2013:

  Kommer sæson 2 af rita også på netflix? 4. Lisbeth - kl. 17:10, 26-02-2014:

  Hejsa Flixflim.

  Kommer der ikke flere af Tv 2 programmer og serie på Netflix ? Når nu TV 2 har udtaler, at de vil holde bedre på rettighederne i fremtiden.

 5. Flixfilm - kl. 17:22, 26-02-2014:

  Hej Lisbeth,

  Man skal aldrig sige aldrig, men det er forståeligt hvis TV2 hellere vil vise deres programmer på TV2 Play end Netflix. Vi må se hvad tiden viser.

Skriv kommentar