Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Udvalget på Netflix USA nærmer sig det danske

Udvalget på Netflix USA nærmer sig det danske

19/08/2016 | Flixfilm

netflix logo 2JPGDer var mange, der blev glade da streamingtjenesten Netflix slog fast at de ville tilbyde de samme film og serier i alle lande. Flere forudså sandsynligvis at de ville få adgang til det store udvalg som de har i USA, men realiteten lader til at være en anden. Antallet af film og serier på den amerikanske Netflix har nemlig været styrtdykkende de senere år.

Sagt med andre ord; Det er ikke danskerne, der får det amerikanske udvalg, men amerikanerne, der får det danske udvalg.

Ovenstående er naturligvis en antagelse for egen regning, men kendsgerningen er at udvalget på den amerikanske Netflix hele tiden svinder ind. Ifølge det amerikanske medie Exstreamist er antallet af film og serier faldet med 40% over de seneste fire år. Hvor Netflix USA tidligere havde over 9.000 titler i deres udvalg, er der i dag omkring 5.000. I Tyskland er udvalget ligeledes skrumpet med ca. 15%. Til sammenligning er der på nuværende tidspunkt omkring 2.000 film og serier tilgængelig på Netflix Danmark.

Årsagen til at udvalget de senere år er skrumpet kan givetvis forklares med streamingtjenestens strategi om at udvikle og producere egne film og serier, som House of Cards, Narcos, Stranger Things, Beasts of No Nation mv. Således kan Netflix tilbyde noget eksklusivt – i stedet for de samme film og serier som de konkurrerende streamingtjenester.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Family Switch'

Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix, har også tidligere udtalt, at Netflix hellere vil lave egne originale film og serier, end at købe filmstudiernes, da deres egne produktioner giver mest værdi for pengene. Hertil har selvsamme person udtalt, at Netflix fremover udelukkende vil indgå rettighedsaftaler, som omfatter alle lande og hvis producenterne ikke er med på den aftale, er Netflix ikke være interesseret i rettighederne. Netflix har tidligere udtalt, at producenterne ikke er så nemme at overtage og dette er dermed nok også en del af svaret på hvorfor udvalget er skrumpet de senere år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil naturligvis stadig være nogle film og serier, som kun er tilgængelig i specifikke lande, men det lader til at amerikanerne fremover skal vende sig til et mere sparsomt udvalg.
Skriv kommentar