Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Veganerpartiet kritiserer Netflix for at dræbe gris

Veganerpartiet kritiserer Netflix for at dræbe gris

10/11/2021 | Flixfilm

veganerpartier netflix

Den danske mesterinstruktør Nicholas Winding Refn, som står bag de anmelderroste ‘Pusher’-film og ‘Drive’ med Ryan Gosling, er netop nu engageret i en ny Netflix-produktion, der har sat sindende i kog hos Veganerpartiet.

Årsagen er, at der i forbindelse med optagelserne i Roskilde forleden blev dræbt en gris for rullende kamera.

Det er en klar overtrædelse af dyrevelfærdsloven §28, ifølge partiet, som var mødt talstærkt op på filmsættet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Veganerpartiet i en pressemeddelelse.

En flok grise blev øjensynligt medbragt til produktionen hos Restaurant Hua Long, samme sted son Motel Oase i Roskilde, men en af grisene var særligt udvalgt til at “få en kule for panden” omringet af produktionshold, skuespillere og rullende kameraer.

Hvilken Netflix-produktion der er tale om fremgår ikke af historien og Flixfilm er ikke bekendt med nogle igangværende eller kommende Netflix-projekter, der instrueres af Nicholas Winding Refn.

LÆS OGSÅ   Disse film og serier skal du se på Netflix i november

Ikke desto mindre er partiet nu fast besluttet på at få Netflix og Nicholas Winding Refn i tale og komme med en offentlig udmelding om, hvor de står med hensyn til drab af dyr på settet for underholdnings skyld.

Partiet opfordrer filmindustrien til at sætte fokus på, at der køres uskyldige grise til et filmset, hvoraf den ene blev slået ihjel på stedet for åben skærm og med publikum.

Billedet i denne artikel har ingen reference til ovenstående historie og er taget fra Oscar-vinder Bong Joon Hos Netflix-film ‘Okja‘ fra 2017, hvor en rar kæmpe gris og en pige er fanget i krydsild mellem dyreaktivisme, økonomisk grådighed og videnskabelig etik.5 kommentarer til Veganerpartiet kritiserer Netflix for at dræbe gris

 1. Rud Hansen - kl. 09:01, 10-11-2021:

  Hopper man som Netflix i WOKE poolen, som Netflix gjorde ang lgtb+, så kommer alle troldene ud af busken og vil have flere tilkendegivelser.
  Go Woke…Go Broke👍🇩🇰

 2. Johan Metz - kl. 10:18, 10-11-2021:

  Det her handler kun om, at få omtale for enhver pris. Ved den slags provokationer, prøver Nicholas Winding Refn at at skabe interesse for en sikkert middelmådig film produktion, så flere vil se filmen. Det er et billigt, men effektivt trick, til at få ekstra meget omtalte. Mange vil sikkert se filmen, udelukkende for at se den scene med grisen, som bliver skudt for åbent kamera. Scenen kunne sagtens have været lavet med animation, men det havde ikke skabt nogen omtale. At det er en klar overtrædelse af dyreværnsloven, betyder mindre, idet der nok ikke bliver nogen særlige konsekvenser, ved den handling. Det understreges yderligere af, at en henvendelse til politiet, ikke fik ordensmagten til at møde op, for at forhindre at grisen blev skudt under optagelserne.

 3. Troels b - kl. 13:36, 10-11-2021:

  Det er da usmageligt 😢 4. Joe M - kl. 15:39, 10-11-2021:

  Dyrevelfærdsloven
  kapitel 8
  paragraf 28: Dyr må ikke dresseres eller bruges til fremvisning, cirkus, FILMOPTAGELSER, el.lign., hvis dyret påføres væsentlig ulempe.

  At blive dræbt, må vel betragtes som væsentlig ulempe.

  Undskyldning – “men den skulle jo dø alligevel på et tidspunkt..”

  Ja korrekt – men det skal skuespillere jo også, så lad være med at fake det fremover og skyd dem rigtigt også. Altså nu når det åbenbart ikke var muligt med denne gris.

 5. Viggo - kl. 09:29, 13-11-2021:

  Sygt arrogant adfærd, som på ingen måde er i orden.

  Bør politianmeldes!

  Som seer forventer man at “No animals were harmed…” og “det er jo kun film”, men nej, her er tale om et planlagt, unødvendigt drab i underholdningen og/eller “kunstens” navn. Føj for helvede. Ikke en udvikling verden har brug for. ØV!

  Skriv kommentar